0
Terug naar overzicht

8 x Bijzondere uitvaartkisten en manden

13/06/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
bijzondere uitvaartkisten

Tegenwoordig is er veel mogelijk op het gebied van uitvaartkisten en uitvaartmanden. Kies je voor een beschilderde houten kist of past een mand gemaakt van wilgentenen veel beter bij jou of je dierbare? Doordat het aanbod aan unieke uitvaartkisten blijft groeien, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. De verschillende kleuren, vormen en materialen waar je uit kunt kiezen, maken het er niet makkelijker op om een keuze te maken. Daarom tonen we ter inspiratie 8 bijzondere uitvaartkisten en manden voor een persoonlijk afscheid.

8 x Bijzondere uitvaartkisten en manden

1. Een lichte wilgenmand: letterlijk en figuurlijk

Als je op het internet al bezig bent geweest met het oriënteren op de bijzondere mogelijkheden voor een persoonlijk uitvaart, zou het goed kunnen dat je de populaire wilgenmand van Beerenberg al eens voorbij hebt zien komen. Deze prachtige mand is gemaakt van eersteklas wilgentenen. De eigenzinnige manier van gevlochten wilgentenen zorgt voor een vriendelijk en toegankelijk karakter. Ook maakt deze vlechtmethode het mogelijk om losse bloemen in de mand te steken. Dit ziet er niet alleen mooi en kleurrijk uit, maar is ook een waardevol afscheidsritueel voor tijdens de dienst. De gasten kunnen een laatste eer bewijzen aan de overledene, door zelf een bloemetje mee te nemen en deze tussen de wilgentenen te steken. Daarnaast is deze bijzondere uitvaartmand niet alleen licht van kleur, maar ook van gewicht.

beerenberg wilgenmand

2. Een handbeschilderde uitvaartkist

Het beschilderen van een uitvaartkist is een opkomende trend. Een speciaal beschilderde kist weerspiegelt op creatieve wijze hoe iemand was. Je kunt de kist zelf beschilderen, met andere familieleden of zelfs samen met de kinderen. Voor het rouwproces kan het fijn zijn om tijdens het schilderen van de kist mooie herinneringen op te halen met elkaar. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit door een professional te laten doen. Aan de hand van jouw wensen en de informatie die je deelt over jouw dierbare, gaat de professional aan de slag. Zo kun je bij Mooie uitvaartkisten terecht voor een handbeschilderde kist die eer doet aan het leven van je dierbare. De uitgangspunten bij het schilderen zijn altijd de natuur en kleur, waardoor alle kisten van Mooie uitvaartkisten een rustige harmonieuze uitstraling hebben, zoals de kist op onderstaande foto.

mooie uitvaartkisten

3. Een stijlvolle witte kist

De Terra Wit van DesignCoffins is een stijlvolle en prachtig vormgegeven uitvaartkist die een bijdrage levert aan een memorabel afscheid. Deze design kist is gemaakt van natuurlijke materialen, volledig vervaardigd van hout en straalt rust en sereniteit uit. De Terra Wit is voorzien van een witte zijdeglans laklaag, waardoor deze ook elegantie uitstraalt. De kist past onder andere hierdoor goed bij het afscheid van iemand die van eenvoudig en strak hield, maar tegelijkertijd ook een statement wilde maken. Leg de favoriete bloemen van je dierbare op de kist voor een persoonlijke touch.

designcoffins

4. Boomkisten die troost bieden

We schreven eerder al hoe het schilderen van de uitvaartkist troostrijk kan zijn voor de nabestaanden. Maar wat dacht je ervan om gezamenlijk de kist van jullie dierbare te vervaardigen? In de houtwerkplaats van Boomkisten, de eerste boomkistenmaker van Nederland, word je vakkundig begeleid bij het maakproces van een persoonlijke kist. Dit proces kan van grote meerwaarde zijn en biedt naast troost ook daadkracht en verbondenheid. Daarnaast plant Boomkisten voor ieder natuurlijk uitvaartproduct dat de houtwerkplaats verlaat, in nalatenschap van het leven nieuwe bomen aan om de positie van de natuur te bevorderen. Voor een persoon die van bomen en de natuur hield, is een kist van deze bijzondere kistenleverancier dus zeker aan te raden.

boomkisten

5. Een kist met een persoonlijk verhaal

Een uitvaartkist kun je zo persoonlijk maken als je maar wilt. Bij Vonea zijn ze ervan overtuigd dat een uitvaartkist een perfect canvas is om een verhaal te vertellen en aan te tonen wie iemand was. Zij bestickeren elke uitvaartkist met zorgvuldigheid, precisie en expertise, waardoor elke kist uniek is en bijdraagt aan een gedenkwaardig afscheid van een dierbare. Kies voor een ontwerp dat bij je geliefde past. Op onderstaande foto zie je bijvoorbeeld een kist met schelpen en keien, wat past bij een persoon die vaak naar het strand ging.

vonea

6. Uitvaartmanden met een vriendelijke en zachte uitstraling

De uitvaartmanden van GreenCoffins passen goed bij de uitvaart van iemand die een zo 'groen' mogelijke invulling wenst. Zij zetten zich namelijk in voor eerlijke en duurzame uitvaartproducten. GreenCoffins levert niet alleen een bijdrage aan het behoud van de natuur, maar steunt ook de economische ontwikkeling van mensen in de armere regio's van Zuidoost-Azië. De vriendelijk ogende uitvaartmanden herken je aan de moderne vormgeving, elegant gevlochten materialen en zachte uitstraling. De manden zijn leverbaar in verschillende materialen, waaronder bamboe, bananenblad, rotan, wilgenteen en pandanus.

greencoffins

Bijzondere uitvaartmanden voor kinderen

Het overlijden van een dierbare is altijd ingrijpend en brengt veel verdriet met zich mee. Het verlies van een kind is één van de zwaarste verliezen die je kunt meemaken als ouder. Goed afscheid nemen van je kindje is waardevol voor het rouwproces. Een uitvaartmandje kan een bijdrage leveren aan een liefdevol afscheid.

7. Een prachtig draagmandje voor een sterrenkindje

Als ouder wil je nog steeds het allermooiste als je kindje (onverwacht) overlijdt. Daarom biedt Sterrenkindje diverse bijzondere baby-uitvaartproducten aan die een liefdevolle bijdrage leveren aan het afscheid van je kindje. Van prachtige draagmanden en zachte kleertjes tot kleurrijke wikkeldoeken en nog veel meer. Kortom: bij Sterrenkindje vind je alles wat je nodig hebt om je overleden kindje (tot ± 18 maanden) te verzorgen, te kleden en thuis op te baren. De draagmandjes worden met oog voor detail gemaakt en hebben een warme uitstraling. Elk mandje wordt geleverd met een matrasje, mutsje, dekentje, twee herinneringssterren en bekleding in een stof die jij zelf mag uitkiezen. Dezelfde stof vormt in het mandje een uniek en zacht bedje voor je lieve sterrenkindje. 

sterrenkindje

8. Mandjes in bijzondere en symbolische vormen

Ook draagmandjes zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, materialen en vormen. Zo heeft Amelius speciaal voor de allerkleinste mandjes ontworpen in bijzondere en symbolische vormen. Denk hierbij aan een hart, een ster en een vlinder. De mandjes zijn geschikt voor kindjes tot ongeveer 24 weken zwangerschap of 25 cm. Het mandje kun je geheel naar wens laten personaliseren. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van natuurlijke materialen met een zachte uitstraling uit het assortiment, maar ouders kunnen er ook voor kiezen om een mandje te laten maken met de stof uit de babykamer, of een bekleding van een favoriet dekbed. Dit kan een vertrouwd gevoel geven en troost bieden.

amelius

 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje