0
Terug naar overzicht

Bijzondere urnen voor baby's en kinderen

26/09/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
beertje-bloemen-knuffel

Het verlies van een kind is één van de meest ingrijpende gebeurtenissen die je als ouder kan overkomen. Het uitzoeken van een laatste rustplekje van je kindje is dan ook een emotionele en vaak zware opgave. Natuurlijk wil je nog altijd het allerbeste en mooiste voor je kindje, daarom deelden we eerder inspiratie voor bijzondere grafmonumenten. In dit artikel delen we voorbeelden van urnen die een mooi eerbetoon zijn aan het prille leven dat te vroeg is heengegaan.

Voorbeelden van bijzondere kinderurnen

Liefdevolle mini urnen

Het assortiment van My Little Bear bestaat uit liefdevolle keramische mini urnen voor baby’s en kinderen. Er zijn diverse vormen waar uit gekozen kan worden: wolkjes, hartjes, sterretjes en zonnetjes. De gekozen urn kun je in de gewenste kleur laten glazuren. De schattige mini urnen worden met de hand gemaakt in de werkplaats van echtWaar in Utrecht, waar mensen werken die om verschillende redenen nog geen plek op de reguliere arbeidsmarkt hebben gevonden. Daar wordt de urn ook liefdevol verpakt. Daarnaast doneert My Little Bear per verkochte urn tien euro aan Stichting Make a Memory die belangeloos ernstig zieke, terminale en overleden kinderen fotografeert.

urnen kinderen en babys - mini urnen my little bearKnuffelurnen

Hoe bijzonder is het als je de knuffel of een item uit de babykamer kunt laten namaken tot een knuffelurn? Silent-Stones maakt dit mogelijk. Denk aan het konijntje of een beer. De vaak kleurrijke knuffelurnen kun je vastpakken en strelen. Daarnaast zien de knuffelurnen er op het oog niet per se uit als een urn. Je bepaalt zelf de kleur(en) van de urn en als extra detail kan de urn worden voorzien van de naam van je kleintje.

knuffelurn silent-stones

Vlindertjes, bloemetjes en hartjes

Ben je op zoek naar een kleine urn die je helemaal naar wens kunt laten personaliseren? De keramische urnen van Pabloos Pottery worden met de hand en op maat gemaakt. De urn kan worden voorzien van extra schattige details, zoals vlindertjes, bloemetjes en hartjes in elk mogelijke kleur. Voor een kinderurn met een zachte uitstraling kun je bijvoorbeeld kiezen voor een mooie combinatie van pasteltinten of crèmekleurige, beige- en zandtinten. Of kies juist voor een kinderurn die is voorzien van een prachtig kleurverloop druipglazuur, zoals de blauwe urn die op onderstaande foto staat afgebeeld. De urnen worden gebakken en met de hand geglazuurd. Door de hoge stooktemperatuur zijn bijna alle urnen ook geschikt om buiten te plaatsen.

pabloos pottery - urnen

Urn met bijpassend ornamentje

Een MIOMIND urn is een uniek en persoonlijk laatste aandenken en herinnering aan een overleden dierbare. De MIOMIND kun je vullen met de as of dierbare spullen. De urnen collectie van MIOMIND bestaat uit verschillende ontwerpen en formaten. Je kunt deze personaliseren met een tekstje. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gedichtje of een foto van je kindje. Daarnaast krijg je bij de urn een deksel, schaaltje en één ornament naar keuze. Je kunt kiezen uit een ornamentje in de vorm van een vogel, visje, engel, uil of een kleine teddybeer.

miomind urnen

Vlinderurnen

Herdenk je kindje met de bijzondere vlinder urn van Art of Impression. Een vlinder staat voor het proces van transformatie: van rups naar pop en uiteindelijk naar vlinder. Dit proces symboliseert de verschillende stadia in ons leven: kracht, groei, kwetsbaarheid en het einde. Alle vlinderurnen worden geleverd onder een mooie glazen stolp. De natuursteen wordt gevuld met een beetje as. Je kiest zelf de vlinder uit, die vervolgens met veel zorg en liefde op de steen wordt gepositioneerd. Door het gebruik van natuurlijke producten is elke urn uniek.

art of impression vlinderurnen -vlinder urnen

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje