0
Terug naar overzicht

Inspiratie voor unieke asproducten

12/04/2022
Stephanie Sequeira
Delen:
unieke asproducten

Een mooi herinneringsproduct waarin de as van je dierbare is verwerkt kan troost en steun bieden. Je kunt het vastpakken wanneer het gemis extra voelbaar is, dicht bij je dragen of een speciale plek in huis geven. Ter inspiratie voor wat je kunt doen met de as na de crematie hebben wij 7 persoonlijke en unieke asproducten uitgelicht. Met deze asproducten maak je de waardevolle herinneringen aan je geliefde tastbaar.

7 x Unieke asproducten

1. As verwerkt in een sieraad

Met assieraden kun je je dierbare altijd met je mee dragen. Je kunt de as laten verwerken in een ketting, zodat je hem of haar dicht bij je hart draagt. Maar je kunt ook kiezen voor een prachtige ring, armband of zelfs oorbellen met een beetje as erin verwerkt. Naast as vinden veel mensen het ook fijn om een haarlok van hun dierbare in het sieraad te verwerken. Het assortiment van Bij Mij Assieraden bestaat uit prachtige asproducten waarin je deze twee zeer persoonlijke en tastbare herinneringen aan je dierbare kunt bewaren. 

2. Knuffelkeien en parels

Ken je de knuffelkei al? Dit is een schattige mini-urn met de vorm en het uiterlijk van een kei. Knuffelkeien zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren en kunnen vaak ook gepersonaliseerd worden. Doordat ze zo klein zijn kun je ze makkelijk met één hand vastpakken. Door middel van de opening aan de onderzijde kun je de knuffelkei vullen met een symbolische hoeveelheid as. Het voordeel van het kleine formaat is dat je de as overal met je mee kunt dragen in je tas of in je zak. Unieke Urnen.nl biedt naast knuffelkeien ook Memory Pearls aan. Dit zijn prachtige glanzende parelvormige urntjes die je net zoals de knuffelkei makkelijk kunt vastpakken. 

3. Een herinneringssteen

Naast minikeien en parels is het ook mogelijk om een deel van de as van je dierbare in een herinneringssteen te bewaren. Dit is niet zomaar een 'saaie' steen, maar een volledig gedecoreerde en vrolijk uitziende steen. LG Roos Art Products creëert prachtige herinneringstenen met kleurrijke patronen. De stenen worden met de hand beschilderd en netjes afgewerkt met een beschermlaag, zodat je lang kunt genieten van de persoonlijke creatie die met liefde wordt gemaakt. De stenen kunnen gevuld worden met een beetje as en een haarlok. De onderkant wordt mooi naar wens afgesloten en afgewerkt. De herinneringsstenen zijn verkrijgbaar in uiteenlopende soorten. Van klein tot groot, hartvormig tot rond en met verschillende bewerkingen.

4. As in epoxy

Het vereeuwigen van rouwbloemen in epoxy wordt steeds vaker gedaan. Wist je dat het ook mogelijk is om de as hier aan toe te voegen? Op deze manier heb je de bloemen van de uitvaart en de as van je dierbare samen in een prachtig asproduct. Doordat epoxy het effect creëert alsof de bloemen in glas gegoten zijn, ziet het het object er strak en elegant uit. Floral Stories biedt deze moderne manier voor het bewaren van de as en andere herinneringsproducten van je dierbare aan. Je kunt kiezen uit verschillende vormen en items. Van piramides tot waxinelichtjes en zelfs bijzettafels.

5. Plant een boom

Als de overledene een natuurliefhebber was kun je de as gebruiken om een boom te planten. Hoewel het niet zo zeer een product is, is het wel een heel bijzondere en levendige manier om de as van je dierbare te bewaren. Dit kan met een speciale methode waarbij een beetje as gedurende de eerste maanden door de wortels van het nog kleine boompje opgenomen wordt. Na een tijdje kan de boom vanuit de pot overgeplant worden naar een andere gewenste bestemming en daar verder groeien. Mijn Boom kan jou hier goed bij helpen. Jij bepaalt zelf de locatie en welk boomsoort je wilt planten.

6. Fotolijstje met as

Er zijn diverse opties om de as te bewaren in een fotolijstje. Zo kun je de as achter het glas of in de omlijsting plaatsen in een daarvoor bestemd buisje. Plaats een foto van de overledene of een foto van jullie samen in het lijstje en geef het een prominent plekje in huis. Een fotolijstje met de as van je dierbare erin verwerkt kan een mooie toevoeging zijn aan een speciaal ingericht gedenkplekje. Bij Memorialboxx kun je terecht voor een fotostandaard waarin subtiel een asbuisje is verwerkt. Het buisje is niet zichtbaar en je kunt meerdere foto's zonder al te veel moeite met elkaar afwisselen. Zo heb je elke keer een nieuwe foto staan die een andere herinnering oproept, waardoor gesprekken over de overledene op een laagdrempelige manier worden geïnitieerd. 

7. As verwerkt in kunst

Er zijn veel kunstenaars die de as van een overledene kunnen gebruiken om er een kunstwerk mee te creëren. Zo kun je een mooi schilderij laten maken waarbij de as is verwerkt in de verf. Maar je kunt er ook voor kiezen om een mooi sculptuur te laten maken met de as van je dierbare. Memory Bodycasting maakt prachtige handbeelden ter herinnering aan een dierbare. De 3D handenbeelden zijn uniek, herkenbaar, tastbaar en in iedere kleur naar keuze te maken. Je kunt het herinneringssieraad (bijvoorbeeld een ring met as) combineren met een mooi 3D beeldje. Ook bij Tess-keramiek kun je terecht voor bijzondere kunstobjecten van keramiek die dienen als bewaarplek voor de as. Onder deskundige begeleiding kun je een gepersonaliseerd asproduct samenstellen of meehelpen met het proces.

Unieke asproducten zijn er in allerlei kleuren, vormen en materialen. Klik hier voor meer inspiratie.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje