0
Terug naar overzicht

Een overleden huisdier herdenken

31/08/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
overleden huisdier herdenken

Veel mensen zien hun huisdier als een beste vriend. Het verlies van elk huisdier, klein of groot, kan dan ook erg zwaar en emotioneel zijn. Je mist zijn of haar gezelschap op momenten dat jij je even eenzaam voelt. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel wat mogelijkheden om je huisdier te herdenken. Wij zetten 6 bijzondere ideeën voor je op een rij en hopen dat je hiermee tóch nog een beetje het gevoel krijgt dat je niet helemaal alleen bent. 

Een overleden huisdier herdenken x 6 ideeën

1. Een persoonlijke herinneringssieraad

Een bijzondere manier om je overleden huisdier voor altijd bij je te dragen is door een klein deel van de as in een sieraad te verwerken. Denk bijvoorbeeld aan een armband, een ring of een ketting met een mooi ashangertje eraan. Een bedrijf dat prachtige assieraden levert is Memorie Sieraden. Memorie Sieraden zijn sieraden met een persoonlijke herinnering. Door de as van je overleden huisdier in een sieraad te laten plaatsen, voelt het toch nog een beetje alsof hij of zij met je is.

2. Een pootafdruk voor altijd

Naast de leuke foto's die je hebt van je huisdier, zijn er ook andere manieren om de herinneringen aan je huisdier vast te leggen voor later. Zal je die schattige en zachte pootjes van je trouwe viervoeter enorm missen? Dan is het bijvoorbeeld een idee om de pootafdruk van je huisdier in gips of in klei te zetten. Of wat dacht je van een afdruk van het lieve snoetje van de viervoeter? Er zijn genoeg bedrijven die het mogelijk maken om hier een prachtig en gedetailleerd kunstbeeldje van te maken. Neem maar eens een kijkje bij Beeeldig en Memory Bodycasting. Zo heb je een persoonlijk en tastbaar aandenken voor altijd. Er is gelukkig erg veel mogelijk op dit gebied!

3. Een schilderij of portret laten maken

Een andere kunstzinnige manier om je overleden huisdier te herdenken is door een portret of schilderij van hem of haar aan de muur te hangen. Portretillustrator Amber de Vreng maakt prachtige portretten die je als aandenken aan een overledene een mooi plekje in huis kunt geven. Een unieke toevoeging aan haar werk is de 'gouden maan'. Deze kan zij in de maanstand van de dag van het overlijden van jouw huisdier schilderen. Daarnaast maakt zij het ook mogelijk om een beetje van de as in haar portretten te verwerken. Een super bijzondere manier om je overleden huisdier te herdenken! Geef het schilderij of het ingelijste portret een mooi plekje in de woonkamer of slaapkamer, zodat je er elke dag een glimp van opvangt. Wie weet zorgt die ene glimp op een sombere dag wel voor een glimlach op je gezicht, dankzij de mooie momenten en herinneringen die het naar boven brengt.

4. Een mooie urn voor de as uitzoeken

Ook voor dieren bestaan er speciale en prachtige urnen om de as in te bewaren. Denk aan een kleine urn in de vorm van een hartje, een urn met de foto van je overleden huisdier erop afgebeeld, of wat dacht je van een urn waar een waxinelichtje in kan? Er is zoveel mogelijk! Kijk hier maar eens voor mooie voorbeelden van dierenurnen en andere bijzondere manieren om een overleden huisdier te herdenken.

Tip: ben je op zoek naar informatie over het cremeren van je huisdier? Dan verwijzen we je door naar het artikel 'Wat kun je doen als je huisdier is overleden?'

5. 2D of 3D foto in glas

Een overleden huisdier herdenken kan ook met een 2D of 3D foto in glas. Dit is een manier om je lievelingsfoto van je huisdier op een unieke manier te laten vereeuwigen. Gelukkig weten wij waar je terecht kunt om dit te laten maken! De enige echte Foto in Glas heeft al meer dan 10 jaar ervaring met het verwerken van foto’s in glas. Daarnaast bieden zij je ook de mogelijkheid om naast de foto een tekst naar wens mee te laten laseren in het glas. Denk bijvoorbeeld aan de naam van je overleden huisdier of een mooie quote. Krijg je bij het idee van een quote bij de foto in glas een warm gevoel? Neem dan maar eens een kijkje op onze quotes pagina. Wie weet vind je daar wel een passende quote die jou meteen aanspreekt.

6. Een herinneringstatoeage

Ben je iemand die gek is op tatoeages of er altijd al een heeft willen nemen, maar nog niet voldoende inspiratie bij elkaar heeft verzameld voor een mooi ontwerp? Dan is een herinneringstatoeage van je huisdier wellicht een leuk idee! Denk bijvoorbeeld aan de afdruk van zijn of haar pootje, een portret of de naam van je overleden huisdier. Er bestaan zoveel mooie en bijzondere ontwerpen die je kunt laten tatoeëren om je overleden huisdier te gedenken.

Een overleden huisdier herdenken: Pinterest

Zit tussen bovengenoemde ideeën om een overleden huisdier te herdenken niet wat je zoekt? Neem dan eens een kijkje op ons Pinterest bord met meer inspiratie voor het herdenken van een overleden huisdier. Wie weet zit daar wel een leuk idee tussen dat wat meer bij jou en je overleden huisdier past. Of wellicht heb je zelf wel een goed idee om een overleden huisdier te herdenken. Deel het met ons in de reacties!

Delen:

Leveranciers

Bekijk onderstaande leveranciers voor een bijzondere herinneringsproduct om je overleden huisdier te herdenken.
Bekijk alle herinneringsproducten

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje