Terug naar overzicht

Bijzondere producten en diensten voor de uitvaart

14/05/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
producten en diensten voor de uitvaart

Met de groeiende vraag naar een persoonlijke uitvaart neemt ook het aanbod van producten en diensten voor de uitvaart toe. De mogelijkheden voor de uitvaart zijn dan ook enorm. Wij lichten enkele bijzondere producten en diensten voor de uitvaart uit waar steeds vaker naar wordt gevraagd.

Producten en diensten voor de uitvaart:

Persoonlijk rouwvervoer

De traditionele zwarte rouwwagen met zwarte vlaggen is niet meer het rouwvervoer waar standaard voor gekozen wordt. Er is nu namelijk veel meer keus in het soort vervoer. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor bijzonder rouwvervoer dat meer bij de levensstijl van de overledene past. Wat dacht je van een tuk-tuk, een koets of een bootje? Er is voor iedereen wel een geschikt vervoermiddel die de laatste rit naar zijn of haar rustplaats nog persoonlijker maakt.

Van uitvaartcentrum naar landgoed

Een afscheidsdienst hoeft al lang niet meer per se in een uitvaartcentrum of een kerk plaats te vinden. Er wordt steeds vaker gekozen voor een locatie die bij de overledene past. Met de groei van uitvaarten met een persoonlijke invulling zijn er heel wat locaties bij gekomen die zich openstellen voor uitvaart- en condoleance mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een uitvaart op een landgoed, een kasteel, een boerderij of in een voetbalstadion.

Bloemen voor de uitvaart

De keuze voor de typische rouwbloemen in de "veilige" kleur wit is steeds meer aan het vervagen. Mensen willen nu meer kleur op de uitvaart. Naast de verschuiving in de kleuren is er ook een verschuiving te zien in de soorten rouwbloemen. Er zijn veel verschillende manieren om bloemen toe te passen bij een persoonlijke uitvaart. Wat dacht je van rozen in de kleuren van de regenboog of een bloemstuk in de vorm van een eenhoorn? Het kan allemaal!

Live muziek

Muziek op de uitvaart is tegenwoordig bijna onmisbaar. Het is dan ook niet vreemd om een band of zanger(es) in te huren die live muziek speelt op de uitvaart. Met muziek kan de levensloop van de overledene worden vertaald in een verhaal. Neem Luizter bijvoorbeeld. Op een muzikale manier wordt er een persoonlijke levensverhaal van de overledene live op de uitvaart verteld.

Klik op de pijltjes voor enkele voorbeelden van bijzondere producten en diensten voor de uitvaart.

Catering op maat

Met de opkomst van de persoonlijke uitvaart en de uitvaart met een gekleurd randje is er anno 2020 ook veel mogelijk op het gebied van originele uitvaartcatering. Een plakje ouderwetse boerencake met een kop thee of koffie wordt wel eens vervangen door een uitgebreide catering die is afgestemd op de persoonlijkheid en de uitvaartwensen van de overledene. Je kunt de catering natuurlijk zelf verzorgen, maar er zijn ook heel wat cateraars die de catering voor de uitvaart op maat aanbieden.

Een waardevol document voor altijd

Foto's en video's vastleggen van de uitvaart wordt steeds gebruikelijker. Mensen willen een blijvende herinnering aan de uitvaart. Er zijn dan ook heel wat fotografen en videografen gespecialiseerd in het vastleggen van uitvaarten. Uitvaartvideo.net maakt een compleet document waarin de mooiste momenten van de uitvaart in een prachtige film zijn samenvat. Doordat dit een positief impact kan hebben op de rouwverwerking wordt hier ook steeds vaker naar gevraagd door nabestaanden. 

Livestream

Ook de technologische ontwikkelingen leveren een bijdrage aan het groeiende aanbod van producten en diensten voor de uitvaart. Zo wordt er vanuit nabestaanden ook steeds vaker gevraagd naar een livestream uitvaart voor de mensen die niet fysiek bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Met onze eigen uitvaartdienst 'Viewneral' kunnen vrienden en familie de uitvaart op afstand vormgeven en bijwonen. Het is een digitale manier van persoonlijk afscheid nemen.

Kleurrijke kisten, urnen en wades

Op het gebied van uitvaartkisten, urnen en wades is er tegenwoordig ook veel mogelijk. Ze zijn er in allerlei kleuren en materialen en het ontwerp kan zo persoonlijk zijn als je maar wilt. Bij bijzondere uitvaartkisten kun je denken aan een kist met de foto van de overledene erop of een beschilderde kist. Beerenberg maakt kleurrijke en gepersonaliseerde uitvaartkisten waarin je de traditionele uitvaartkist haast niet herkend.

Herinneringsproducten

Ook het aanbod van herinneringsproducten is fors aan het groeien. Assieraden, knuffels en kussens gemaakt van de kleding van de overledene en zelfs hele kunstwerken en meubelstukken worden tegenwoordig ontworpen als herinneringsproduct. Ook het geven van bedankjes na de uitvaart wordt steeds gebruikelijker. Als teken van dank voor de komst worden er wel eens plantenzaadjes meegegeven in een gepersonaliseerde verpakking. De gasten kunnen dit als aandenken bewaren.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje