0
Terug naar overzicht

Troostproducten om te geven

19/01/2023
Stephanie Sequeira
Delen:
geschenk-cadeau geven-troostproducten om te geven-troostgeschenk-rouwgeschenk

Wil je iemand die een dierbare is verloren graag een hart onder de riem steken in een moeilijke tijd? Dan kun je denken aan een rouwgeschenk waar degene troost uit kan putten. Producten die de herinneringen aan de overledene levend houden kunnen veel steun en kracht bieden aan iemand in rouw. Troostproducten zijn er in allerlei soorten, vormen, kleuren en prijsklassen. Het ligt er maar net aan wat je wilt geven en wat bij de persoon past. Ter inspiratie delen wij 5 voorbeelden van hartverwarmende troostproducten om te geven. 

5 x Troostproducten om te geven

1. Een Troostbox, gevuld met liefde

De Troostbox bestaat uit meerdere kleine troostproducten die je cadeau kunt geven aan iemand die net een dierbare is verloren. De lieve en toepasselijke artikelen bieden troost, steun, warmte en ontspanning. De Troostbox is verkrijgbaar in diverse varianten; groot, klein, voor hem en voor haar. Elke box bevat andere producten. Van warme sokken met een vrolijk printje, een geurkaarsje, koffielikeur en theetjes in verschillende smaken tot een mooi schriftje om je gedachten in op te schrijven en een Troostboek met tips, quotes en gedichten over rouw en verlies.

2. Troostproducten in de vorm van kunst

Bij troostproducten in de vorm van kunst kun je aan meerdere dingen denken. Afscheidskunst is immers persoonlijk en kan zeer divers zijn. Zo kun je kiezen voor een mooi beeldje of een schilderij dat de overledene mooi weerspiegelt. Maar je kunt ook denken aan een troostproduct in de vorm van kunst dat bestaat uit diverse objecten van de overledene. Laat deze bijvoorbeeld vereeuwigen in epoxy door een bedrijf zoals de Gietfabriek Het is een bijzondere manier om de verhalen die de spullen met zich mee dragen en de herinneringen levend te houden. Ook de porseleinen interieursieraden van Blooming Ashes zijn mooie troostproducten om te geven. Symbolisch geef je het gemis een plekje en het is een uniek aandenken om in huis te hebben.

3. Een gepersonaliseerd troostsieraad 

Troostsieraden zijn altijd mooi om te geven aan iemand die een dierbare moet missen. Het is een manier om de herinneringen aan een overleden dierbare dicht bij je te dragen. Een troostsieraad ter herinnering aan je dierbare kan troost en steun bieden tijdens de rouwverwerking. Bij troostsieraden kun je onder andere denken aan een ring, armband, ketting en zelfs oorbellen, waarin de as of een plukje haar van de overledene is verwerkt. Neem maar eens een kijkje bij The Seventh Sea voor prachtige herinneringssieraden.

Houd in gedachten dat een troostsieraad niet per se veel geld hoeft te kosten. Een mooi hangertje in de vorm van een bepaalde symboliek kan ook al erg mooi en waardevol zijn om te geven. 

4. Een memory box om herinneringen aan de overledene in te bewaren

Een memory box mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst met troostproducten om te geven. Een memory box is een (herinnerings)doosje waarin je alle mooie tastbare herinneringen zoals foto’s, kaarten, tekeningen, brieven, sieraden en andere dierbare spulletjes van de overledene kunt bewaren. Op onze leverancierspagina vind je diverse bijzondere bedrijven die een gepersonaliseerde memory box maken die je kunt schenken aan iemand in rouw. De meeste memory boxen zijn gemaakt van hout en kun je geheel naar wens laten personaliseren. Zo kun je de naam van de overledene of een quote erin laten graveren. Ook is het vaak mogelijk om er een foto op te laten drukken. Neem maar eens een kijkje bij Herinner-Dingen-Doos en Lesi Design.

5. Een troostproduct gemaakt van de kleding van de overledene

Kleding is één van de dingen die iemand nalaat als hij of zij overlijdt. Ook met de kleding van een overleden dierbare kun je alle kanten op als het gaat om troostproducten die je kunt geven aan iemand in rouw. Er zijn verschillende bedrijven die gespecialiseerd zijn in het verwerken van kleding van een overledene in een tastbaar troostproduct. Zo kun je van de T-shirts en spijkerbroeken een kussen of knuffel laten maken voor een kindje dat bijvoorbeeld oma of opa mist. En van die dikke wollen truien een warme en kleurrijke lappendeken. Er zijn onwijs veel troostproducten die gemaakt kunnen worden van kleding. Atelier Life Story en Goud onder de regenboog denken graag met je mee over de mogelijkheden voor een liefdevol 'stoffen' troostproduct om te geven.

Bezoek onze leverancierspagina met troostgeschenken en herinneringsproducten voor meer inspiratie omtrent troostproducten om te geven en hartverwarmende producten om de herinnering aan de overledene nog lang te koesteren. Bekijk ook eens onze online shop met liefdevolle troostproducten. Heb je zelf nog ideeën voor een troostgeschenk voor iemand in rouw? Laat het ons dan weten in de reacties. Wij lezen deze graag terug.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe

Voor een afscheid met een gekleurd randje