Terug naar overzicht

Emoties en medeleven vertaald in afscheidsbloemen

12/12/2019
Stephanie Sequeira
Delen:
afscheidsbloemen

Met bloemen kun je vaak zeggen wat je niet in woorden kunt uitspreken. Ze bieden troost en warmte in momenten van verdriet. Bij Afscheid met Bloemen vertalen vakbloemisten je emotie en medeleven in prachtige afscheidsbloemen die geheel zijn afgestemd op jouw wensen. Afscheid met Bloemen is een groeiend platform met gerenommeerde, lokale bloemisten verspreid over heel Nederland. Met een ruime keuze aan afscheidsbloemen kun je er terecht voor complete rouwarrangementen, rouwboeketten en prachtige troostboeketten.

Eigenaren Lilian Ebus en Chris Derksen verstaan het bloemistenvak als geen ander. Zij hebben beiden een eigen bloemenzaak en een bijzondere affiniteit met afscheidsbloemen. Dit geldt ook voor de andere bloemisten die aangesloten zijn bij Afscheid met Bloemen. Maar wat maakt Afscheid met Bloemen zo uniek? Lilian geeft antwoord op deze vraag en vertelt ons wat meer over afscheidsbloemen en het bloemistenvak.

Echt vakmanschap

Het geven van afscheidsbloemen is een persoonlijk blijk van waardering aan de overledene en een blijk van medeleven aan de nabestaanden. Bij Afscheid met Bloemen vinden zij het dan ook erg belangrijk dat een bloemist de gevoelens van de klant weet te vertalen in het bloemwerk. Lilian: "Het maken van afscheidsbloemen is het mooiste onderdeel van ons vak. Je mag met veel bloemen werken en je kunt je vakmanschap laten zien. Er zit veel gevoel in het werk, je mag met bloemen vertalen wat mensen willen zeggen en dat is erg mooi. Daarnaast is het ook erg persoonlijk, mensen zijn verdrietig en de bloemen kunnen dan troost bieden als je ze mooi en goed verwerkt. Het is heel bijzonder om dit voor mensen te mogen doen."

Als je afscheidsbloemen bestelt bij Afscheid met Bloemen weet je dat je opdracht in goede handen is en dat echte vakmensen aan de bloemen werken. De aangesloten bloemisten weten allemaal waar ze het over hebben en hoe ze met de bloemen om moeten gaan. Lilian: "Het zijn bloemisten waarvan je te allen tijde weet dat ze mooi en goed rouwwerk leveren." De aangesloten bloemisten vertalen wat jij wil zeggen in een prachtig rouwarrangement, rouwboeket of troostboeket. Lilian en Chris vinden vakmanschap en het gevoel voor afscheidsbloemen erg belangrijk. Daarom selecteren zij de bloemisten vooraf en brengen zij ook altijd een bezoek aan de bloemisten voordat zij zich mogen aansluiten. Hiermee garanderen zij kwaliteit als het gaat om de afscheidsbloemen, de service en het contact tot en met het aflevermoment.

Er zit veel gevoel in het werk, je mag met bloemen vertalen wat mensen willen zeggen en dat is erg mooi.

Online, maar toch heel persoonlijk

Afscheid met Bloemen is meer dan een webshop en een online platform waarop bijzondere bloemisten hun krachten bundelen. Het is online, maar toch heel persoonlijk. Je kunt online bestellen als je dat makkelijk en fijn vindt, maar als je liever met de bloemist wil bellen of er persoonlijk naar toe wil gaan, kan dat ook. Lilian vertelt waarom persoonlijk contact in dit vak belangrijk is: "Als je bloemen bestelt bij ons weet je altijd wie de bloemen voor je zal verzorgen, het is nooit anoniem. Omdat het zo iets persoonlijks is, staan wij niet tussen de klant en de bloemist in. Het is cruciaal dat er niet teveel ruis tussen zit, zodat het goed gaat en de gewenste bloemen worden geleverd. Dat vinden wij echt heel belangrijk en daarom neemt de lokale bloemist indien nodig altijd rechtstreeks contact op met de klant, dit geldt voor andersom ook. Je bepaalt bij Afscheid met Bloemen zelf hoe je het wil regelen. Sommige mensen vinden het heel fijn om het geheel online te doen, de een belt liever of gaat langs."

Een bloemist bij jou in de buurt

Op de site kun je makkelijk op prijs, kleur en vorm zoeken naar de gewenste afscheidsbloemen. Als je niet kunt vinden waar je naar op zoek bent, kun je gerust met een van de aangesloten bloemisten uit de regio bellen. Elke bloemist op de website heeft een eigen profiel met foto en verhaal erop, zodat je weet wie je spreekt en wie jouw bloemen verzorgt. Nadat je een bestelling plaatst bij Afscheid met Bloemen ontvang je een bevestigingsmail met alle nodige informatie, zoals welke bloemist de afscheidsbloemen zal maken, de datum en de locatie van de bezorging. De bestelling gaat naar een aangesloten bloemist in de regio waar je de rouwbloemen wil laten bezorgen. Dit kan een lokale bloemist in de buurt van een huisadres, een uitvaartcentrum of crematorium zijn. Ook de desbetreffende bloemist die de afscheidsbloemen zal verzorgen ontvangt een e-mail. Lilian: "Als de bloemist nog vragen heeft met betrekking tot de bestelling nemen ze rechtstreeks contact op met de klant. Wil je de bloemen zelf aan de nabestaande geven of meenemen naar de uitvaart? Dan kun je het ook ophalen bij de lokale bloemist."

Vind een met zorg geselecteerde bloemist van Afscheid met Bloemen bij jou in de buurt. Klik op de kaart en verzeker jezelf van het mooiste afscheid met bloemen.

Inspiratie

Om je een beetje op weg te helpen kun je ter inspiratie online het assortiment bekijken. Als je er voor kiest om zelf naar de bloemenzaak te gaan, kun je samen met de bloemist naar een mooi overzicht van de mooiste rouwarrangementen, rouw- en troostboeketten in het Afscheid met Bloemen fotoboek kijken en je wensen persoonlijk bespreken. Elke aangesloten bloemist beschikt over een Afscheid met Bloemen fotoboek. Lilian: "Dit wil niet zeggen dat je altijd alles moet bestellen wat online staat of wat er in ons fotoboek staat. Je kunt ook aangeven dat je een andere kleur of vorm wil. Het is allemaal bespreekbaar, maar het boek en het assortiment online geven wel extra hulp bij het maken van de keuze." Een ander mooi kenmerk van Afscheid met Bloemen is de bereikbaarheid. Zij zijn iedere dag van 9:00 tot 21:00 bereikbaar voor de bloemisten en voor klanten die speciale wensen hebben of persoonlijk advies willen.

 

Snelle levering

Naast het ruime aanbod, de kwaliteitsgarantie en het persoonlijk contact zijn ook de bezorgopties van Afscheid met Bloemen goed geregeld. Elke bestelling kan de volgende dag al geleverd worden en als je voor 12:00 een bestelling plaatst, is het voor Afscheid met Bloemen zelfs mogelijk om de bloemen nog op dezelfde dag te bezorgen bij het aangegeven adres. Lilian vertelt ons hier wat meer over: "Op het moment dat iemand aangeeft de afscheidsbloemen vanmiddag al geleverd te willen hebben, nemen we contact op met de bloemist om te vragen wat de mogelijkheden zijn. Als de bloemist aangeeft dat het mogelijk is, wordt het meteen geregeld." Natuurlijk hangt het bezorgmoment ook af van hoe ver van te voren je de bloemen geleverd wil hebben vóór of na het afscheid. Gelukkig denken ze bij Afscheid met Bloemen met je mee en proberen ze altijd wel iets te regelen, zodat jij de bloemen op het gewenste moment hebt. Dit geldt ook voor spoedbestellingen.

Jouw wensen overtreffen

Bij Afscheid met Bloemen weten ze jouw wensen te overtreffen. Zij zijn niet van het beloven, maar van het doen. Lilian vertelt over twee belangrijke uitgangspunten van Afscheid met Bloemen: "Wij vinden dat afscheidsbloemen troost, liefde en warmte moeten overbrengen aan de ontvanger en dat het iets toevoegt aan de dag van het afscheid. Daarnaast moet diegene die de bloemen geeft zijn of haar gevoel erin terug kunnen zien. Je geeft toch graag bloemen waarin de ontvanger ziet dat er liefde en een mooie achterliggende gedachte in zit en dat het klopt bij wat je wil vertellen. Het is soms moeilijk genoeg om de juiste woorden te vinden." Met de juiste zorg en aandacht, verzekert Afscheid met Bloemen afscheidsbloemen die jouw wensen overtreffen.

Wil je meer weten over Afscheid met Bloemen of heb je vragen over het bestellen van afscheidsbloemen? Neem dan een kijkje op de website voor meer informatie of neem gerust contact op.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje