Terug naar overzicht

Tips voor een mooi afscheid dat bij je persoonlijkheid past

06/08/2020
Stephanie Sequeira
Delen:
mooi afscheid

Een mooi afscheid plannen dat bij je persoonlijkheid past begint bij jezelf. Eerder gaven we al tips voor het plannen van je eigen uitvaart. In dit artikel gaan we hier wat dieper op in door per onderdeel van de uitvaart tips te geven om een extra persoonlijk gevoel te creëren. Wil je dat je nabestaanden jou op de dag van jouw afscheid herinneren zoals jij in het leven stond, maar weet je niet waar je moet beginnen? Lees dan vooral verder! Wij geven je 8 tips voor een persoonlijk en mooi afscheid waar je nabestaanden met een warm hart op terug kunnen kijken.

Een mooi afscheid plannen: 8 tips

1. De catering; wat vind jij lekker?

Tegenwoordig is er erg veel mogelijk op het gebied van catering voor de uitvaart. Dat is alleen maar fijn, want door het ruime aanbod vind je gemakkelijk een cateraar die samen met jou invulling kan geven aan een persoonlijke uitvaart. Bij het voorbereiden van een mooi afscheid dat bij je persoonlijkheid past kun je denken aan catering die ook echt bij jou past. Wat is jouw lievelingsgerecht? Welke fingerfood en toetjes mogen absoluut niet ontbreken op jouw uitvaart? En wat drink je graag, een fruitige limonade of past en koud biertje toch wat meer bij jouw persoonlijkheid? Laat dit allemaal terugkomen in de catering.

2. Bijzonder rouwvervoer

Een zwarte rouwauto als rouwvervoer wordt steeds vaker vervangen door een rouwauto in een specifieke kleur of een geheel ander type rouwvervoer. Je kunt jouw laatst rit persoonlijk maken door te kiezen voor rouwvervoer in jouw lievelingskleur of rouwvervoer met een speciaal printje. Want geloof het of niet, er bestaan zelfs rouwauto's met een leuke print. Wat dacht je van een rouwauto met panterprint? Het is echt mogelijk! Daarnaast kun je kiezen voor bijzonder rouwvervoer zoals een boot, fiets, tuk-tuk, Volkswagen busje, limousine en zelfs een koets. Om het gekozen rouwvervoer nog meer te personaliseren kun je kiezen voor decoraties die wat over jouw persoonlijkheid zeggen. Ben je altijd wel in voor een feestje en sta je positief in het leven? Dan kunnen kleurrijke bloemslingers bijvoorbeeld een mooie toevoeging zijn.

3. Een unieke uitvaartlocatie

Ook voor de uitvaartlocatie geldt dat je je keuze niet hoeft te beperken tot de gebruikelijke locaties, zoals een uitvaartcentrum of kerk. Houd je van sprookjes? Dan is een kasteel of landgoed een passende en unieke uitvaartlocatie voor een mooi afscheid. Of wat dacht je van een boerderij als je een bourgondisch levensstijl volgt? Bij het plannen van een afscheid dat bij jouw persoonlijkheid past is het belangrijk dat je kiest wat voor jou goed voelt. Het hoeft namelijk niet perse groots te zijn. Als je liever een uitvaart in besloten kring hebt op een wat kleinere locatie, dan moet je daar vooral voor kiezen. 

4. Een rouwkaart die bij jou past

Wat dacht je ervan om de rouwkaart geheel naar eigen smaak te ontwerpen? Maak gebruik van jouw lievelingskleuren, zoek alvast een foto van jezelf uit die je graag afgebeeld wilt hebben op de rouwkaart en misschien kun je alvast een mooi gedicht of quote uitkiezen die niet mag ontbreken op de rouwkaart. Wellicht kun je er zelfs zelf een schrijven voor een nog persoonlijkere touch.

5. Bloemen die wat zeggen over je persoonlijkheid

Leuk om te weten: elke bloemsoort heeft een eigen symboliek. Dit geldt ook voor de kleur van een bloem. Bekijk ook eens de uitvaartbloemisten waarmee wij samenwerken. Aan de hand van jouw persoonlijke verhaal, hobby's en lievelingskleuren kunnen zij tot een mooi en passend bloemstuk komen. 

6. Bedankjes na de uitvaart

Zelfs de bedankjes na de uitvaart kun je zo persoonlijk maken als je maar wilt. Ben je dol op chocolade koekjes? Dan kun je na afloop jouw lievelingskoekjes in een mooie verpakking aan de gasten laten uitdelen. Gelukkig zijn er heel veel opties voor kleine en persoonlijke bedankjes na de uitvaart die de gasten ook als herinnering aan jou kunnen bewaren. Bekijk hier onze tips voor creatieve bedankjes na de uitvaart die een mooie aanvulling zijn op een mooi afscheid dat past bij je persoonlijkheid.

7. Een uitvaartondernemer die bij jou past

We zijn aangekomen bij één van de belangrijkste tips voor een mooi afscheid dat bij je persoonlijkheid past. Ga alvast in gesprek met diverse uitvaartondernemers en kies voor een uitvaartondernemer die bij jou past. De juiste uitvaartondernemer kan nu al samen met jou je uitvaartwensen in kaart brengen. Bespreek tot in details wat jij wilt en hoe jij in het leven staat. De uitvaartondernemer kan jou verder helpen bij het maken van bepaalde keuzes en jou hierin zo goed mogelijk adviseren. Wij werken samen met kwalitatief hoogwaardige uitvaartondernemers in Nederland, die allemaal een persoonlijke aanpak hanteren.

8. Leg je uitvaartwensen vast

Heb je al helemaal voor ogen hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien? Leg je uitvaartwensen dan vast en houd je nabestaanden hiervan op de hoogte. Voor hen is het alleen maar fijn als zij dit ergens terug kunnen vinden. Een mooi afscheid organiseren dat bij je persoonlijkheid past, begint immers bij jezelf. Zo hoeven je nabestaanden geen moeilijke keuzes te maken, waarvan zij niet zeker weten of jij het zo zou willen. Met onze online uitvaart planning tools kun je al jouw uitvaartwensen gratis vastleggen. Je kunt het vervolgens delen met wie jij wilt.

Heb je liever persoonlijk contact bij het plannen van een mooi afscheid dat bij jou past? Dan kun je gerust contact met ons opnemen. Wij hebben alles in huis om de gehele uitvaart te regelen.

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje