Terug naar overzicht

'Een gedenksieraad kan troost bieden en is een tastbare herinnering'

02/10/2018
Paul Geraedts
Delen:
gedenksieraad
Advertorial

In de wereld van de onlineverkoop van as- en gedenksieraden was DuoPenrose tien jaar geleden zo'n beetje de eerste in Nederland. In die tijd is de verkoop via internet alleen maar toegenomen. Oprichter Marion van de Ruit vertelt over haar passie om mooie sieraden beschikbaar te maken voor iedereen. 

Opgericht vanuit een persoonlijke behoefte

De oprichting van DuoPenrose kwam eigenlijk voort vanuit een persoonlijke behoefte na een verlies, zo legt Marion uit. "Na het verlies van onze broer en zwager ging ik met mijn man op zoek naar een gedenksieraad. Eigenlijk vond ik in het aanbod niets dat ik geschikt vond. Tot ik bij de sieraden van Rob Leurs uitkwam. Uiteindelijk zijn daar nog meer merken bijgekomen. Destijds wilden juweliers nog niet zo graag aan webshops leveren. Online was er dus nog niet zoveel te vinden, behalve via de uitvaartondernemers. Reden te meer dus om een webshop te starten die in deze behoefte - die we vanuit onszelf zo sterk voelden - kon voorzien. Een persoonlijk en uniek gedenksieraad is speciaal gemaakt voor jou, ter herinnering aan een dierbare. Het kan troost bieden en is een tastbare herinnering.

Een webshop met een persoonlijke touch, voor ieder budget

Wat is de werkwijze van DuoPenrose precies? "Wij zijn een website, maar we houden tijdens het gehele proces contact. We gaan persoonlijk te werk, mits daar behoefte aan is. Bij een bestelling nemen we altijd even persoonlijk contact op en ook naderhand willen we graag weten of het sieraad naar wens is. Uiteraard hoeft dat allemaal niet, wanneer we geen antwoord ontvangen is dat ook prima. Verder willen we graag voor ieder budget een een mooi as- of gedenksieraad kunnen aanbieden." 

Een kijkje in het assortiment van DuoPenRose (klik op de pijltjes)

Waar voor je geld

In de jaren daarna breidde de webshop zich uit met een steeds groter assortiment aan sieraden. Van ringen met een vingerafdruk tot manchetknopen met siersteentjes met daarin een beetje as verwerkt. Hoewel het assortiment in de loop der jaren aardig gegroeid is, is de uitgangspositie nooit uit het oog verloren. "Het moet uniek zijn en van goede kwaliteit. Daarnaast is het natuurlijk ook belangrijk dat de sieraden een goede prijs-kwaliteit verhouding hebben. Van de leveranciers die momenteel bij ons aangesloten zijn vinden wij dat zij goed in dat idee passen." 

Er komen steeds meer nieuwe technieken bij. Zo is het tegenwoordig mogelijk om de assteen in het sieraad te kleuren. Daarnaast kan men met laser iets heel precies in een sieraad graveren.

Concurrentie en kansen

"In de tien jaar die we nu bestaan is er enorm veel concurrentie bijgekomen. De kracht van het internet was al enorm, maar is eigenlijk alleen maar groter geworden. En dat biedt kansen. Zo is het via het internet natuurlijk makkelijker om een groter publiek te bereiken in andere (Europese) landen. In bijvoorbeeld België of Duitsland is het creëren van assieraden nog helemaal niet zo gangbaar als in Nederland. In Nederland is het steeds normaler geworden en komen er ook steeds meer nieuwe technieken bij. Zo is het mogelijk om de assteen in het sieraad te kleuren door te vermengen met gekleurde hars. Zo kan een sieraad in de favoriete kleur van een dierbare gemaakt worden. Daarnaast is het nu mogelijk om met laser iets in een sieraad te graveren. Dat was tot een paar jaar geleden ook nog niet mogelijk."

Het productieproces van een gedenksieraad

Maar hoe gaat dat nou precies in zijn werk, het laten maken van een speciaal sieraad? Marion legt het uit: Indien het een sieraad met een gravering betreft, bijvoorbeeld een ring met een vingerafdruk, mag de afdruk geüpload worden via de computer. Vervolgens wordt er met een hele precieze laser gegraveerd. Indien het een assieraad betreft nemen wij contact op met de klant en vertellen we wat er nodig is aan as. Dat is maar weinig. Er gaat overigens geen korreltje verloren; alles wat we over hebben komt ook weer terug bij de klant. Vervolgens kunnen we aan de slag en afhankelijk van de wens (voor wat betreft kleur en vorm) gaan we het persoonlijke sieraad maken."

Nieuwsgierig geworden naar de prachtige gedenksieraden van DuoPenrose? Kijk op hun website voor meer informatie of neem contact met ze op. 

Delen:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij dit artikel.

Reactie plaatsen

RememberMe.nl

Voor een afscheid met een gekleurd randje